logo
  • slider-6
  • slider-7
  • slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • slider5

Greenbox ook op afsluiter

In Engeland is de Greenbox onderdeel van een vispassage, die weer onderdeel is van een totale recontructie van een meanderende rivier. In dit natuurgebied zijn nieuwe technieken toegepast en is het authentieke karakter gebleven.

Duurzame en betaalbare oplossingen voor waterbeheerders

In Nederland beheren de Waterschappen ons oppervlaktewater door gebruik te maken van gemalen, overstorten, afsluiters en kleppen.

Het weer is de laatste jaren extremer geworden. Lange periodes van droogte worden afgewisseld door felle stortbuien. Beide vragen om tijdige sturing, zodat het waterpeil op het gewenste peil blijft. Ons hele waternetwerk vraagt dus veel aandacht, geld en energie.

CB Flevoland ontwikkelt en produceert producten die het dagelijks beheer en onderhoud van diverse waterbeheersingsproducten vereenvoudigen en optimaliseren. Het team van medewerkers is door hun ruime praktijkervaring in staat om door de ogen van de gebruiker te kijken. Hierdoor worden producten ontwikkeld die technisch hoogstaand zijn, waarbij de dagelijkse praktijk en het gebruikersgemak altijd voorop staan.
De grotere stuwen (hoofdwatergangen) zijn waar mogelijk veelal geautomatiseerd. Toch zijn er nog talloze locaties waar wel een automatisering gewenst is, maar waar een stuw bijvoorbeeld te ver van een stroompunt zit en het op een begroting kostbaar is om deze stuwen ook mee te nemen in het netwerk.

Het is wenselijk om de detailwaterhuishouding ook goed en adequaat te regelen en tevens alle data beschikbaar te hebben. CB Flevoland ontwikkelt en produceert hiervoor duurzame en betaalbare oplossingen.

Peilsensor elk kwartier logging 24/7

peilsensorMet deze peilsensor van CB Flevoland wordt elk kwartier 24/7het waterpeil gelogd en de data doorgegeven. In dit specifieke geval worden de meetgegevens gebruikt, om een kantelstuw met een Greenbox aan te sturen die verder stroomopwaarts geplaatst is.

CB Flevoland

Contact opnemen

Ellerweg 27
8256 RS Biddinghuizen

tel: +31 (0)321 328 441
info@cbflevoland.nl